Terug

Duna Mirante Primitivo 75cl

 Duna Mirante Primitivo 75cl

Leverbaarheid: direct

€ 39,01

Informatie

Masseria Borgo de Trulli DUNA MIRANTE Primitivo di Manduria 2019 ( DOP)

Puglia Italië

Alessandro Michelon Oenoloog en eigenaar van dit domein heeft op een kleine heuvel, 300 meter van de Ionische zee een prachtige wijngaard met zeer oude wijnranken (80-100) jaar oud. De gedrongen wijnranken staan vlak aan de duinen in een schrale zanderige bodem!

De zee, de zon en alle aspecten van deze wispelurige klimatologische ligging zorgen ervoor dat de wijnranken hier veel te verduren krijgen en aldus hard moeten werken om te overleven( wortels tot 15/25 meter diep in de bodem) Al deze natuurlijke elementen resulteren in onwaarschijnlijk intens, krachtige PRIMITIVO druiven met zéér lage opbrengsten! Elke druif is de vrucht van het noeste werk met in de kern een explosie van smaak!

Deze unieke wijn wordt nog gemaakt volgens de oude tradities. Geen toevoeging van sulfieten, en geen toevoeging van suikers. Een Primitivo zoals er geen twee zijn.

De kleur is een lust voor het oog. Zeer geconcentreerd, dieprood en glanzend. Een boeket gevuld met diep donkere rijpe kers en braam. Gul en rijk in de mond. Onwaarschijnlijk veel smaak en zéér intens. Bijna zoals een “vendange tardive”

Wat een concentratie, laat deze kanjer rollen in de mond en hij staat voor altijd in je geheugen geprent. Een wijn om te mijmeren bij een stukje blauwe kaas of als after dinner genotsproduct.

Opgelet: Geen alcohol onder de 16 jaar. Geen sterke drank onder de 18 jaar.
Europees online klachtenplatform