Terug

Chateau Recougne Wit 75CL

 Chateau Recougne Wit 75CL

Leverbaarheid: direct

€ 10,00

Druivensoort

Sémillon en Sauvignon Blanc

Informatie

De wijngaard van Château Recougne ligt, in de streek van Bordeaux, in het hart van de meest gunstige zone voor de ontwikkeling van de beste wijnen. Met een gemiddelde leeftijd van 30-jaar-oud, implementeert de wijngaard zich heden op één van de grootste eigendomen van de benaming Bordeaux Supérieur, Bordeaux Wit en Bordeaux Rosé. De wijngaard werd in 1938 gebouwd door Damase Milhade en de commercialisering van de wijn bleef groeien. In 1979 streeft zijn zoon Jean naar modernisering van het domein terwijl Xavier, wijnmaker, het beheer van de wijngaard en de wijnen in handen neemt. Na verloop van tijd, kregen de wijnkelders de beste installaties.

Mechanische oogst. Gisting op schil in vaten gedurende 12 uur om alle aroma's uit de druiven te halen en de gisting te stoppen. Gisting geschiedt in vaten op lage temperatuur om de frisheid van het fruit te bewaren. De wijn blijft in vaten voor de botteling binnen het jaar van de oogst.

Strogeel met goudtinten. Aroma's van grapefruit en groene appel. Droge en zeer fruitige wijn met een frisse en rinse afdronk.

Heerlijk als aperitief. Past bij zeevruchten, vis, blank vlees.

Koel serveren.

Opgelet: Geen alcohol onder de 16 jaar. Geen sterke drank onder de 18 jaar.
Europees online klachtenplatform